Supanje je izjemno priljubljena aktivnost v poletnih dneh, kar je nekoliko zanimivo, če upoštevamo relativno visoko ceno opreme. V primerjavi z mnogimi drugimi obmorskimi aktivnostmi namreč supanje v začetku zahteva znatno investicijo. A očitno to za mnoge navdušence ni ovira, pogosto pa tudi trgovci najdejo način, kako ponuditi privlačne ponudbe, ki ne predstavljajo prevelike finančne obremenitve.

Ena možnost za prihranek je gotovo SUP akcija, ki zniža kakovostne izdelke v dostopnejši cenovni razred. Seveda je treba v tem primeru paziti predvsem na to, da se osredotočimo na kakovostne in zanesljive izdelke, ne zgolj na tiste, ki so najcenejši. Najcenejša SUP deska bržkone ne bo zadovoljila pričakovanj uporabnika, tudi če ta ni posebej zahteven. Na srečo je v akcijskih ponudbah na voljo več desk, ki še vedno pokrivajo širši cenovni in kakovostni spekter, tako da je možno brez skrbi izbirati. Treba se je le zavedati, da cena in kakovost ostajata v sorazmernem medsebojnem razmerju.

Kakovostna SUP deska v akcijski ponudbi je lahko izvrstna možnost, seveda pa se bo treba pozanimati o tem, kaj pravzaprav kupujemo in kaj lahko od opreme pričakujemo. Posebej pozorno moramo biti pri nakupu kompletov, ki so pogosto prilagojeni začetnikom. Tudi takšni kompleti so lahko na voljo po akcijskih cenah, a ni nujno, da bomo z vsebino zadovoljni. V kompletu sta SUP deska in veslo, verjetno pa bo vključena tudi raznovrstna dodatna oprema – to pomeni, da so cene lahko zelo raznolike, saj pokrivajo širok nabor opreme. Morda bo bolje kupiti opremo posebej, dobra SUP deska v kompletu morda ne prinaša kakovostne dodatne opreme ali obratno. Poleg tega za SUP akcija pogosto vključuje posamezne kose, tako da je možno komplet sestaviti ceneje, če se le posvetimo izbiri opreme.

Kakorkoli, v vsakem primeru je možno dobiti odlično opremo za supanje, ne da bi morali investirati celo bogastvo.